Tinustechniek; Premium Volvo Upgrades   slogan tinustechniek

  Home
  Produkten
       Ophanging
       PU bussen
       Uitlaten
       Motortoebehoren
       Motordelen
       Aandrijving
       Specials
       Diversen
       Tools
       !! Opruiming !!

  Artikelen

  Contact
  Partners
    Hot-Spark
    Advanced Performance Parts
    Tinustuning
    Tinustussengas

Tools

Beschikbare gereedschappen zijn onderstaand weergegeven (alle prijzen zijn reeds inclusief 21% btw).


Lambda meters      Prijs: zie Advanced Performance Parts

klik ter vergroting

Diverse Lambda meters, ook wel Air-Fuel ratio meters genoemd, en aanverwante (meet)aparatuur, sensoren en dataloggers kunnen geleverd worden. Voor deze producten is een afzonderlijke website opgericht: Advanced Performance Parts.


Ring-steek sleutelset      Prijs: 29,50

klik ter vergroting Ondanks dat de Volvo een echte Europese auto is, is pas rond 1968 overgegaan naar het metrische stelsel. En hoewel een groot gedeelte van de bouten en moeren aan PV/Amazon/P1800 ook met standaard metrisch gereedschap los en vast te krijgen is, is goed passend gereedschap van belang. Deze complete ring-steek sleutelset bestaat uit geharde chroom-vandium sleutels in de maten: 1/4" 5/16" 3/8" 7/16" 1/2" 9/16" 5/8" 11/16" 3/4" 13/16" en 7/8". Ook verkrijgbaar in standaard metrisch.


Stroboscoop / afstellamp      Prijs: slechts 30,- !!

klik ter vergroting Onontbeerlijk bij het juist afstellen van de ontstekingstiming is een stroboscoop. Deze zeer gebruiks vriendelijke stroboscoop is een aanrader (of eigenlijk 'must') voor een ieder die een enigzins klassieke auto of motor heeft en zelf het basisonderhoud uitvoert. Een correcte afstelling van de ontsteking is noodzakelijk voor een soepel lopende motor, goede prestaties, laag verbruik en om er zeker van te zijn dat er geen kans is op verbrande kleppen of pingelen met alle gevolgen van dien.


Klepveertang      Prijs: 36,-

klik ter vergroting

Met behulp van deze klem-tang kan de klepveerschotel, samen met de klepveer naar beneden gedrukt worden, zodat toegang verkregen wordt tot de kleine klep-spie's. Vervolgens kan de klep eenvoudig uit de kop gehaald worden halen. Instelbaar van 75mm tot 175mm, en daarmee voor vrijwel elke type kop te gebruiken.


Voelermaatjes      Prijs: 7,50

klik ter vergroting Uw 'maatje' bij het correct afstellen van de klepspeling en contactpuntjes of om bijvoorbeeld eindspeling van een zuigerveer te controleren. Verkrijgbaar als uitvoering met 1/20e mm ophoging per maat (tot 1 mm).

Voor het stellen van de kleppen bij de B19/21/23/230-motoren is naast de voelermaatjes tevens een drukhulp nodig om de schotels met vulplaatjes weg te drukken. Info op aanvraag.


Zuigerveercompressor      Prijs: 19,00

klik ter vergroting Bij het monteren van zuigers in het blok dienen de zuigeveren ingedrukt te worden, zodat ze in de cilinder passen. Dit dient zorgvuldig te gebeuren om breken van de zuigerveren te voorkomen. Een zuigerveercompressor klemt om de zuiger en drukt de zuigerveren dicht waardoor de zuiger rustig in de cilinder gedrukt kan worden.


Voor bestellingen of produktgerichte vragen, mail : info@tinustechniek.nl

Website and contents Copyright Tinustechniek 2011.